II. výroční konference České společnosti pro sterilizaci – STERIL.CZ je historií

Dobrý den.

Dovolte, abych osobně poděkoval aktivním i pasivním účastníkům za přístup a účast na II. výroční konferenci České společnosti pro sterilizaci – STERIL.CZ.

Věřím, že se nám společně podařilo úspěšně komunikovat mezi 244 zaregistrovanými účastníky a zástupci 21 partnerských firem této odborné vzdělávací akce a podnítit v nich zdravé aktivity pro další výkon v naší společné činnosti. Úmyslem pořadatelů i přednesených 30 odborných sdělení autorů z ČR, Itálie, Velké Británie a Francie bylo přednést fakta, podnítit diskusi, nalézt společnou řeč, zdůraznit tlak na legislativní a provozní bezpečnost, na kvalitu ve zdravotnických zařízeních. Vybraná sdělení budou se souhlasem autorů publikována v periodiku CSS Nové vademecum sterilizace.
Je zřejmé, že současné měnící se podmínky a rozvoj v oblasti dezinfekce, sterilizace a hygieny opakovaně sterilizovaných zdravotnických prostředků si vyžadují naši permanentní pozornost. Vývoj legislativy, technologií, striktní monitoring činností a sledovaný důraz na kvalitu – to jsou témata aktuálně sledovaná i naší společností.
Zabezpečení komunikace a vzdělávání mezi členy České společnosti pro sterilizaci /CSS/, ale i ostatními zájemci nebo partnery CSS je hlavním cílem našich setkání. Činíme tak bez rozdílu je-li to na úrovni lokální, regionální, národní nebo mezinárodní. Sjednocující se normy, předpisy a systémy dynamicky přejímané v ČR a výměna poznatků a zkušeností jsou pomůckou k dosažení minimálně evropské úrovně v našich zdravotnických zařízeních.

Ještě jednou děkuji všem zúčastněným a těším se na setkání na některé z příštích akcí České společnosti pro sterilizaci a hlavně za rok na III. výroční konferenci CSS – STERIL.CZ v Brně.

S pozdravem

RNDr. Bruno Šudřich
předseda společnosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *