Něco z tisku – něco ze severní Anglie

Rozhodnutí londýnského souduLondýnský soud ve čtvrtek zakázal provozovat praxi dentistovi ze severní Anglie za neprofesionální chování. Zubař Alan Hutchinson si prý sterilizovanými nástroji připravenými pro pacienty čistil uši a nehty a močil do výlevky v ordinaci.
6.4. 2007 07:35
LONDÝN – Soud dospěl k závěru, že se muž, který pracoval na klinice v severoanglickém Bately, choval nepatřičně a neprofesionálně. Tři svědci vypověděli, že zubař pracoval bez rukavic.
Asistentka Claire Pygottová tvrdila, že si všimla, že z výlevky v ordinaci vycházel pach moči těsně před vstupem pacienta a že zubaře několikrát přistihla do výlevky močit.
Jednapadesátiletý Hutchinson je otec tří dětí. S obviněním nesouhlasil a to, že nenosil rukavice, odůvodnil alergií na latex.
Jeho svérázné způsoby vyšly najevo kvůli stížnosti, již na něj vznesla jedna z pacientek. Hutchinson si totiž odmítl nasadit rukavice, když jí trhal zub moudrosti. Soud dospěl k závěru, že nedodržováním hygieny ohrožoval víc než 28 let sebe, zaměstnance i pacienty.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *