Letní reminiscence na Vysočinu VII. – odbornou konferenci pořádanou nemocnicí v Novém Městě na Moravě.

Tradiční a bohatě navštěvovaná dubnová vzdělávací akce v srdci Českomoravské vysočiny.V horkých dnech letošního léta, při dovolené v okolí Nového Města na Moravě, na Medlově a Sykovci, v přilehlých skalách, lesích a houštinách, se mi vybavily vzpomínky na dva dubnové dny, které tradičně trávíme v širokém kolegiu na hotelu Ski.
I letos, ve dnech 25. a 26.4.2007, se zde uskutečnila Vysočina VII. – Centrální sterilizace. Konference, která svojí úrovní, programem i prostředím přilákala rekordních 293 zaregistrovaných účastníků. Většinou to byli zdravotníci – zájemci o problematiku dezinfekce, sterilizace, systém vzdělávání, provoz a ekonomiku, hygienické a epidemiologické aspekty zdravotnických aktivit ve zdravotnických zařízeních. Zastoupeni byli zájemci, zdrav. zařízení a regiony z celé republiky.
Záštitu nad konferencí přebírá každoročně MUDr. Zdeněk Kadlec, ředitel novoměstské nemocnice. Jeho aktivity a podpora rozvoje nemocnice, včetně vzdělávání, jsou dlouhodobé a všeobecně známé a ceněné.
Průběh konference zajišťuje organizační tým v čele s hlavní sestrou paní Marií Vybíralovou a vrchní sestrou CS paní Irenou Svobodovou. Svědomitá práce tohoto týmu se odráží v bezchybném průběhu a ve spokojenosti účastníků. Vyváženě sestavený program konference a zadaná témata zaujaly a podnítily nejednu živou diskusi v průběhu konference i následně v kuloárech.
Úroveň odbornosti programu, přednášek a jednání garantuje deklarovaná záštita České společnosti pro sterilizaci a NCO NZO Brno.
Vyvážený a pestrý společenský program přispívá tradičně k rozvoji osobních kontaktů a k neformální pracovní diskusi v průběhu celé konference.
Příjemná atmosféra a garantovaná odbornost, aktuální problematika, živá témata a odhodlání organizátorů jsou předpokladem i pro další úspěšné ročníky této novoměstské konference.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *