Mikulov 2008

Druhý ročník konference na mikulovském zámkuVe dnech 27. – 28.3.2008 se konala na jihu Moravy, v prostorách zámku Mikulov, II. odborná konference Trendy v dezinfekci a sterilizaci. Hlavním pořadatelem byla letos firma Ecolab Hygiene s.r.o., generálním sponzorem Martek Medical a.s. Konference se uskutečnila ve spolupráci a pod odbornou garancí České společnosti pro sterilizaci /CSS/. V přísálí jednacích prostor prezentovala své produkty a nabídku služeb řada firem, většinou partneři CSS.
Konference se účastnilo 129 registrovaných účastníků – zástupců a reprezentantů zdravotnických zařízení z Moravy a Čech. V odborném programu zazněla řada zajímavých sdělení a poznatků zaměřených např. na stále aktuální problematiku dekontaminace zdravotnických prostředků, právní odpovědnost zaměstnanců, respektování norem či legislativních předpisů, validaci procesů. V této sekci byly diskutovány i poznatky z Francie, Rakouska či Německa. Samostatný blok byl zaměřen na nové informace a možnosti v oblasti monitoringu a kontroly procesů na sterilizačních pracovištích.
Dalšími programovými tématy byly hygiena nemocničních provozů, nebezpečí profesionálního onemocnění nebo poškození zdravotníků, syndrom vyhoření, nemocniční nákazy.
K řadě sdělení se dlouze diskutovalo v plénu i v kuloárech. Obohacením programu byl příspěvek nestora české psychiatrie MUDr.Radkina Honzáka k problematice psychické zátěže zdravotníků.
Vybrané příspěvky budou se souhlasem autorů publikovány v on-line periodiku CSS Nové vademecum sterilizace.
Pořadatelé konference se postarali rovněž o bohatý společenský program. Umožnili účastníkům prohlídku historické části města Mikulov, večerní prohlídku mikulovského zámku s překvapením u obřího sudu. A jelikož se jednání konalo na jižní Moravě, nechyběla ani degustace jihomoravských odrůdových vín. Úspěšný byl i společenský večer v nově restaurovaném prostoru zámecké jízdárny.
Celá akce byla certifikovanou vzdělávací akcí ohodnocenou účastnickými kredity v souladu s předpisy MZ ČR.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *