dobrý den,prosím o odpověď jak často se musí vyměňovat v zásobníku destilovaná voda u podávání kyslíku.Dále jak často vyměnovat dezin. roztok v odsávce ,když stojí a není kontaminována odsátým sekretem. Děkuji Věra

Do zvlhčovačů se správně užívá sterilní voda! Opakovaně užívané skleněné nádobky zvlhčovačů musí být taky sterilizovány, stejně jako hadičky od průtokoměru pod hladinu v nádobce. Samotné průtokoměry jsou z technického hlediska asi obtížně sterilizovatelné či dezinfikovatelné. Platí zde opět obligátní ” …dle pokynu výrobce.”

Dezinfekční roztoky jsou připravovány rovněž na 1 směnu, pokud výrobce neuvádí jinak.

Ivan Kareš

1 thought on “dobrý den,prosím o odpověď jak často se musí vyměňovat v zásobníku destilovaná voda u podávání kyslíku.Dále jak často vyměnovat dezin. roztok v odsávce ,když stojí a není kontaminována odsátým sekretem. Děkuji Věra”

  1. Na dotaz bylo sice správně odpovězeno, ale je to pouze polovina problému. Vlastní tělo kyslíkového průtokoměru, tedy jeho sterilizaci neřeší žádný z výrobců ( MZ Liberec, GCE, Chéiron, Messer ) a z klinické praxe víme, že zde je právě největší riziko kontaminace. Zajímá mne, zda výrobek http://www.baron.cz/pes/sterilizator-vivog-es-profesional-ohrevem-3009-k-KP000011-X000410.html , sterilizace trojmocným kyslíkem při teplotě 40°C, v prodlouženém časovém režimu – 40 min., bude splňovat požadavky sterilizace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *