V. výroční konference České společnosti pro sterilizaci je minulostí

 

Vážení.

Dovolte, abych Vám jménem České společnosti pro sterilizaci  /CSS/ poděkoval za Vaši účast, prezentaci, záštitu nebo podporu V. výroční konference České společnosti pro sterilizaci – STERIL.CZ, která se uskutečnila ve dnech 20. – 21.10.2009 v Brně jako tradiční satelitní odborná akce mezinárodního veletrhu Medical Fair 2009.

Konference se účastnilo 220 zaregistrovaných účastníků. Prezentováno bylo 26 sdělení, z toho 7 zahraničními autory. Zdravotnická i laická veřejnost měla možnost se seznámit a konfrontovat se zkušenostmi a poznatky z ČR, Německa, Slovenska, Rakouska, Itálie a Finska. Sdělení byla často pojata v celoevropském kontextu. To bylo také hlavním záměrem pořadatelů.

Prezentována byla exaktní problematika dekontaminace, dezinfekce, sterilizace, logistiky, normalizace postupů, certifikace zdravotnických provozů a činností, opatření pro legislativní bezpečí pacientů, ale i poskytovatelů zdravotnických služeb. Program konference a prezentace 30 industriálních partnerů CSS v předsálí Kongresového centra BVV byly odrazem aktuálního stavu a úrovně činností, techniky a produktů v oblasti dezinfekce a sterilizace. Tak byla nastavena nosná témata brněnské konference CSS. Tak konference navazovala na souběžný veletrh a jiné satelitní odborné akce.

Odborná jednání byla doplněna o kulturní program v Pavilonu Anthropos, který je součástí Moravského zemského muzea a o společenský večer a přátelské posezení ve Vinném sklepu U královny Elišky.  

Většina přednesených sdělení bude publikována v periodiku Nové vademecum sterilizace /ISSN 1802-0542/, které je pro Vás přístupné na webu CSS – steril.cz.

S přáním pěkných dní se těšíme na další setkání a především na příští – VI. výroční konferenci České společnosti pro sterilizaci v roce 2010.

Další foto: 

Za CSS

RNDr. Bruno Šudřich
předseda společnosti

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *