Jsem povinná mít v privátní ordinaci PL v lednici kalibrační teploměr? při uchování vakcíny Pandermix je kalibrační teloměr dle SUklu nutné vybavení lednice.To pochopitelně při předávání vakcíny od distributora nebylo požadováno.Nyní dle upřesnění podmínek pro uchovávání vakcíny z 26,11,09 je toto požadováno.Uchovávání vakcíny při teplotě +2 až ě8 st. nelze doložit pokud nemám v lednici elektronický záznam teploty!. Mám tedy vakcínu vyřadit z použití, , ? Podotýkám, že jsem jí obdržela 23,11,09 a dosud se mi nepodařilo získat 10 pacientů na očkování. Všichni potenciální pacienti očkování odmítají pod vlivem medií. Děkuji za odpověď.

Vážená paní doktorko,

Ministerstvo zdravotnictví pro usnadnění komunikace s odbornou zdravotnickou veřejností zřídilo na přechodné období počínaje dnem 23. listopadu 2009  CALL CENTRUM (dále jen CC).  Cílem CC je usnadnění komunikace s odbornou zdravotnickou veřejností zejména v problematice  řešení přípravy na pandemii chřipky vyvolané virem Pandemic (H1N1) 2009 včetně probíhajících opatření jako  jsou vakcinace proti pandemické chřipce a zásobování zdravotnických zařízení antivirotiky. Činnost CC byla zahájena dne 23.11.2009 ve 14.30 hod. a  CC je v provozu pouze v pracovních dnech v době od 9.00 hod. do 15.00 hod.

Pro komunikaci s CC je zřízena speciální telefonní linka + 420 224 974 444 s možností nahrávání a umožňující souběžný příjem až čtyř hovorů se zajištěním čekání volajících v řadě.

Ivan Kareš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *