Na očním operačním sále bude ke sterilizaci nástrojů používán kazetový autokláv STATIM 5000S – výrobce SciCan, program pro nebalené nástroje. V návodu k obsluze je upozornění pro použití v oftalmologii, kdy výrobce doporučuje sterilizaci balených nástrojů.Je použití tohoto sterilizátoru a cyklu pro nebalené nástroje v souladu s Vyhl.č.195/2005 Sb.? Je nutné dodržet doporučení výrobce? Děkuji za odpověď.

Podle mého názoru je doporučení výrobce směřováno k mechanické ochraně očního instrumentária. Lze však sterilizovat i v programu „nebalené nástroje“

2 thoughts on “Na očním operačním sále bude ke sterilizaci nástrojů používán kazetový autokláv STATIM 5000S – výrobce SciCan, program pro nebalené nástroje. V návodu k obsluze je upozornění pro použití v oftalmologii, kdy výrobce doporučuje sterilizaci balených nástrojů.Je použití tohoto sterilizátoru a cyklu pro nebalené nástroje v souladu s Vyhl.č.195/2005 Sb.? Je nutné dodržet doporučení výrobce? Děkuji za odpověď.”

  1. Děkuji za odpověď. Doporučení výrobce směřuje i k mechanické ochraně nástrojů, ale zároveň je v upozornění výrobce uvedeno, že balení nástrojů doporučuje výrobce vzhledem k choulostivému charakteru operací zejména v oftalmologii. Výrobce uvádí, že tento postup doporučuje většina chirurgických procedur požadujícíh sterilní prostředí.Dále prosím o doplnění odpovědi, zda je použití tohoto sterilizátoru a programu pro nebalené nástroje ke sterilizaci nástrojů pro nitrooční operace v souladu s vyhláškou 195/2005 Sb. Děkuji.

  2. V dalším odkazuji na zodpovězené dotazy ze dne 1.4. a 1.9.2009 (vyhledejte Googlem). V případě pochybností kontaktujte laskavě výrobce či dovozce!
    Ivan Kareš

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *