Je nutno k 2. stupni dvoustupňově desinfekci denně ředit Sekusept forte ? Jakou používat exspiraci? Lze destilovanou vodu k závěrečnému oplachu používat opakovaně 1 den ?děkuji

Sekusept forte dle údajů výrobce je pro vyšší stupeň dezinfekce možno jako  pracovní roztok po naředění studenou vodou uchovat v uzavřených nádobách po dobu 14 dní. Délka možného použití však je výrazně ovlivňována četností dezinfekce endoskopů!  K závěrečnému oplachu po vyšším stupni dezinfekce je nutný oplach předmětů sterilní vodou k odstranění reziduí dezinfekčních prostředků. I při oplachu platí, že opakované použití v jednom dni odvisí od frekvence oplachů!Doporučuji použít k oplachu jen jednou.

Ivan Kareš

6 thoughts on “Je nutno k 2. stupni dvoustupňově desinfekci denně ředit Sekusept forte ? Jakou používat exspiraci? Lze destilovanou vodu k závěrečnému oplachu používat opakovaně 1 den ?děkuji”

  1. Pane doktore, dotaz ale byl na dvoustupňovou dezinfekci, ne na vyšší stupeň dezinfekce. Můžete prosím napsat, jak by to mělo být u dvoustupňové dezinfekce? Děkuji

  2. Závěrečný oplach po II.fázi dvoustupňové dezinfekce se provádí čištěnou vodou(„Zásady ošetřování endoskopických přístrojů a pomůcek“ z r.1999)

  3. Oba předchozí komentáře mají pravdu. Samozřejmě u dvoustupňové dezinfekce stačí oplach upravenou vodou. Ostatní údaje uvedené v mé odpovědi zůstávají dle údajů výrobce v platnosti i pro dvoustupňovou dezinfekci.
    Ivan Kareš

  4. Domnívám se, že manipulace s endoskopy se řídí vyhl.č.195/2005 Sb.,která uvádí k závěrečnému oplachu vodu čištěnou, zásady ošetřování end. přístrojů z r.1999 jsou neplatné. Nikde ovšem není uvedeno, zda je k oplachu jednotlivého endoskopu vždy použít vodu novou nebo se může vodav použít opakovaně (např. 1 den).

  5. When Shawn Weaver and I met, we decided to write a short story theotger. I wanted to write something with vampires, and Shawn mentioned writing about Jack the Ripper. Over lunch, the idea to combine the two was born and we began writing. We wanted to take the historical facts of the Jack the Ripper legend, and explain an alternate story one where Jack’s actions were explained. Once we were beyond short-story length, we decided to keep going, and Ripper’s Row was the result.We both loved the characters, so we kept them going through two more books.I think we both still love the characters, and we both have ideas to feature them in other stories. Keep an eye out for them sometime in the future ~Donnie

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *