Za jakých podmínek a dle jaké legislativy lze provádět v gynekologické ambulanci hysteroskopická vyšetření a zákroky. Lze u hysteroskopických nástrojů provádět vyšší stupeň desinfekce ? děkuji

Na základě údajů o věcném, technickém i personálním vybavení ambulance přísluší takové posouzení místně příslušnému orgánu ochrany veřejného zdraví. Informace o způsobu dekontaminace, dezinfekce, případně sterilizace zdravotnických prostřdků je povinen potřebné informace poskytnout výrobce, případně autorizovaný dodavatel.

Ivan Kareš

2 thoughts on “Za jakých podmínek a dle jaké legislativy lze provádět v gynekologické ambulanci hysteroskopická vyšetření a zákroky. Lze u hysteroskopických nástrojů provádět vyšší stupeň desinfekce ? děkuji”

  1. Lze provádět hysteroskopii ve vyšetřovně gynekologické ambulance nebo musí být k dispozici zákrokový sálek ? děkuji

  2. Podle mého názoru znamená hysteroskopie závažný miniinvazívní průnik do prakticky sterilní děložní dutiny. V řadě případů vyžaduje místní či celkovou anestezii a výkon by měl být proveden v odpovídajím prostoru (zákrokový sálek), kde lze zajistit přiměřenou čistotu prostředí i použitých zdravotnických prostředků. Při užití celkové anestezie je nutno dodržet další podmínky!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *