Dobrý den, potřebujeme provést kontrolu formaldehydového sterilizátoru pomocí dutinových testů. Existuje nějaké dutinové těleso pro vložení nejen chemického testu ale i bioindikátoru?

Ano, těleso pro vkládání bioindikátoru pro Fo sterilizaci existuje. Odpovídá zátěži jako dutina typu A podle ČSN 867-5. Katalogové číslo 300-014 a bioindikátory do tělesa 325-601nebo 5. Více např. zde: http://www.scherex.cz/produkty/testy-sterilizace/biologicke-indikatory/mini-bio-plus-biologicke-indikatory.htm

 Současně upozorňuji na nutnost minimálního vnitřního objemu kapsle pro vkládání bioindikátoru, aby nedošlo k nasávacímu efektu. Více o tomto efektu a principu tělesa jsem uvedl na http://www.scherex.cz/produkty/testy-sterilizace/dulezite-informace-o-testech-sterilizace/ v materiálu „Výběr dutinového tělesa pro bioindikátory“.

 

Pavel Filouš, Scherex


1 thought on “Dobrý den, potřebujeme provést kontrolu formaldehydového sterilizátoru pomocí dutinových testů. Existuje nějaké dutinové těleso pro vložení nejen chemického testu ale i bioindikátoru?”

  1. Dobrý den,máme 110 l plazmový sterilizátor.Bylo mně řečeno,že dle vyhl-sbírky zákonů č. 306/2012 je nutné na každý 10.kus zabaleného materiálu dát jeden chemický test.Můj dotaz zní: musím dát chem. test za každou 10.věcí? Je rozdíl-např neurol.jehly, které jsou ve folii Tyvek rozměr 7,5x20cm-1kus nebo např. vrapové hadice ve folii 30x60cm.
    Děkuji za odpověď. Kulíšková

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *