Jakým způsobem se má provádět správě kontrola parametrů a ověřování účinnosti mycího a dezinfekčního procesu u myček na podložní mísy, když pro tyto myčky nejsou na trhu vhodné CHTS a bioindikátory. Stačí si vést deník a zaznamenávat 1x za 3 měsíce teplotu z displeje myčky? Děkuji

Podle mých informací pracují mycí a dezinfekční automaty na podložní mísy na principu termodezinfekce, tedy postačí sledovat teplotu a expoziční čas.

Ivan Kareš

1 thought on “Jakým způsobem se má provádět správě kontrola parametrů a ověřování účinnosti mycího a dezinfekčního procesu u myček na podložní mísy, když pro tyto myčky nejsou na trhu vhodné CHTS a bioindikátory. Stačí si vést deník a zaznamenávat 1x za 3 měsíce teplotu z displeje myčky? Děkuji”

  1. Dobrý den, na semináři k výkladu vyhl.č.306/2012 nám bylo sděleno, že se musí jako kontrola mycích a dezinfekčních zařízení na mytí podložních mís a umyvadel provádět stěry 1x za 3 měsíce (případně chemické testy nebo bioindikátory, které však pro myčky zatím nejsou na trhu). Vámi uvedená odpověď není dle výkladu vyhovující. Jaký je tedy správný postup kontroly, aby splňovala vyhlášku? Děkuji

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *