Info pro Partnery CSS a nejen pro ně.

icko

  
 
UPOZORNĚNÍ: Klamavá služba firem Expo Guide, Fair Guide/Construct Data

Firmy Expo Guide, Fair Guide/Construct Data nemají žádnou obchodní vazbu na BVV a společnost Veletrhy Brno a.s. se distancuje od praktik zmíněných firem. Doporučujeme, aby vystavovatelé našich veletrhů na nabídky Expo Guide atd. zásadně nereagovali.
 
Díky vlastním zjištěním i na základě upozornění svých klientů registruje společnost Veletrhy Brno, a.s. množící se případy nabídek na zveřejnění firemních údajů v katalozích „FAIR Guide“ a „EXPO Guide“. Katalogy jsou prezentovány jako „největší internetový seznam veletrhů a vystavovatelů“ a „mocné médium pro získání nových zákazníků, nalezení nových obchodních partnerů nebo průzkum veletrhů“.

Koncept těchto pochybných nabídek je vždy stejný. Na základě kontaktů získaných zřejmě z volně dostupné elektronické verze katalogu vystavovatelů našich veletržních akcí jsou našim klientům rozesílány anglicky psané formuláře, které se na první pohled tváří jako bezplatná aktualizace údajů v internetovém katalogu. Není tomu tak. Po jejich vyplnění a odeslání přijde klientovi faktura na úhradu bezmála 1000 EUR za rok. Teprve poté napálený klient zjistí, že ve skutečnosti podepsal objednávku placených služeb, a to dokonce na tři roky bez možnosti výpovědi.

Doporučujeme našim klientům, aby pečlivě pročetli podobné „nabídky“ dříve, než se rozhodnou je vyplnit a odeslat. Pokud tak přesto učiníte a nechce za „nevyžádané služby“ platit, pak vám doporučujeme, abyste zaslali provozovateli katalogu, který je uveden drobným písmem až na konci objednávky oznámení, že odstupujete od smlouvy z důvodu podvodného jednání. Na jakékoli další výzvy o zaplacení pak již nijak nereagujte, eventuelně pohrozte trestním oznámením.

Upozornění s dalšími příklady klamavých nabídek jsou i na našem webu.
Kontakt:

Veletrhy Brno, a.s., Výstaviště 1, 647 00 Brno

Ing. Jaroslav Bílek

Vedoucí odboru marketingu

tel.: +420 541 152 966

jbilek@bvv.cz

http://www.bvv.cz

Převzato z fairherald – zpravodaje pro návštěvníky a vystavovatele veletrhů a výstav BVV ze dne 28.1.2013

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *