Dobrý den,pokud sterilizuji nástroje v horkovzd.sterilizátoru v pátek před skončením směny a sterilizátor nechám uzavřený až do pondělí-je možno tento material považovat v pondělí za sterilní,a jak dlouho po vyjmutí ze sterilizátoru?Material je sterilizován v kovových kazetách.Děkuji za odpověď.

Pokud ponecháte kazety v horkovzdušném sterilizátoru po skončení cyklu uzavřeny, je možno zdravotnické prostředky v nich považovat za uložené ve chráněném prostředí a exspirace činní max. 48 hodin. Bezprostředně po vyjmutí ze sterilizátoru a uložení kazet volně mimo chráněné prostředí je doba exspirace max. 24 hodin.

Ivan Kareš

1 thought on “Dobrý den,pokud sterilizuji nástroje v horkovzd.sterilizátoru v pátek před skončením směny a sterilizátor nechám uzavřený až do pondělí-je možno tento material považovat v pondělí za sterilní,a jak dlouho po vyjmutí ze sterilizátoru?Material je sterilizován v kovových kazetách.Děkuji za odpověď.”

  1. Dobrý den.Pracuji ve stomatolog.ordinci.Chci se zeptat ci musim delat bowie-dick test kazdy den kdyz parni steril.neni starsi nez 2 roky.Doslechla sem se ,že staci každe 3 mesice pokud steriliz.neni starsi 10 let.?Aka je pravda?
    Dekuji za odpoved.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *