Resumé z XIV. mezinárodního kongresu Centrální sterilizace Vysočina 2016

DSCF2271Mezinárodní kongres Centrální sterilizace Vysočina se konal letos již počtrnácté. Účastníky kongresu přivítalo jarní sluníčko a nádherný výhled na sportovní SKI arénu. Významné akce se zúčastnilo 187 hostů z celé republiky a kolegové ze Slovenska, 5 hlavních sponzorů a 13 hostujících vystavujících firem. Akce se konala pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina a České společnosti pro sterilizaci. Nosnými tématy byla dezinfekce a sterilizace, a její účinnosti, validace procesů a naplňování legislativy. Zajímavým sdělením byla i ekonomika CS od slovenské kolegyně, její pozitiva a negativa.

Byla představena nová sterilizace v první soukromé nemocnici na Slovensku a rekonstrukce pracovišť napříč celou Českou republikou. V oblasti systémů jakosti jsme byli seznámeni s nejčastějšími zjištěními v rámci certifikačních auditů od externího auditora.

Zazněly přednášky o důležitosti přípravy napájecí vody pro kvalitu sterilizace, o problému výskytu legionelly ve vodovodním systému zdravotnického zařízení, a také o renovaci, servisu a značení chirurgických nástrojů.

Závěrečnou tečkou dvoudenního kongresu byl příspěvek známé osobnosti, která se zabývá problematikou partnerských vztahů a která zpestřila bohatý program svojí odbornou přednáškou.

Velké poděkování patří všem.

Irena Svobodová za organizační výbor kongresu

v Novém Městě na Moravě dne 14.4.2016

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *