Mezinárodní kongres Centrální sterilizace Vysočina 2017

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

 

.

.

.

.

.

 

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Mezinárodní kongres Centrální sterilizace Vysočina 2017 dosáhl patnáctky. Účastníky kongresu přivítalo jarní teplé sluníčko a nádherný výhled na sportovní SKI arénu. Významné akce se zúčastnilo 190 hostů z celé republiky a kolegové ze Slovenska, 5 hlavních sponzorů a 9 hostujících vystavujících firem. Akce se konala pod záštitou hejtmana Kraje Vysočina a České společnosti pro sterilizaci.

Zahájením pracovního programu nás zavedla prezentace do nemocnice v Novém Městě na Moravě jako do moderního zdravotnické zařízení.

Letošní ročník nás seznámil s revidovanou normou pro zdravotnické prostředky a s doporučenými postupy WHO pro dekontaminaci a reprocessing zdravotnických prostředků. Představilo se nám nové pracoviště Centrální sterilizace u Sv. Anny v Brně. Dozvěděli jsme se jak je to se vzděláváním sester na Slovensku a její současný stav. Otevřela se i stále diskutovaná problematika sterilizace dutých předmětů, jejich testování.

Zazněly přednášky o důležitosti přípravy napájecí vody pro kvalitu sterilizace, a také o renovaci, servisu a značení chirurgických nástrojů a servisu kontejnerů.

Zpestřením bohatého programu dvoudenního kongresu byla odborná přednáška známé osobnosti, která se zabývá problematikou partnerských vztahů.

 

Velké poděkování patří všem.

Irena Svobodová

V Novém Městě na Moravě dne 4.4.2017

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *