Během operace mu v těle nechali třinácticentimetrový skalpel, měl ho tam čtyři roky

Po zaregistrování v ranním rádiovém vysílání a po internetové zprávě v Novinkách Seznamu.cz si dovolujeme Vám předložit /Melicherčíková, Šudřich/ opět jeden kuriózní, leč odstrašující článek. Údajné požadované odškodnění je ve výši 10 mil.$.

Jednašedesátiletý válečný veterán Glenford Turner z amerického státu Connecticut po čtyřech letech zjistil, že mu lékaři při operaci prostaty v těle nechali třinácticentimetrový skalpel. Musel proto podstoupit další operaci, při níž mu byl cizí předmět z těla odstraněn. Američan na zdravotnické zařízení podal trestní oznámení, informoval deník Daily Mail.

.

Když Turner, pocházející z amerického města Bridgeport, v roce 2013 podstoupil prostatektomii, tedy odstranění prostaty, netušil, že je něco v nepořádku. To zjistil až po čtyřech letech během vyšetření magnetickou rezonancí, které absolvoval kvůli jiným zdravotním potížím.

Magnetická rezonance je pro pacienty, kteří mají v těle přítomné kovové předměty, kvůli vedlejším účinkům velmi nebezpečná. Ty se totiž mohou zahřát a způsobit člověku velkou bolest.

A právě to se stalo při Turnerově vyšetření, které muselo být proto okamžitě ukončeno. Následný rentgen prozradil, že se v okolí jeho střev nachází téměř třinácticentimetrový skalpel, který tam před čtyřmi lety při operaci zapomněl jeden z lékařů. Turner tak loni musel podstoupit další operaci, při níž mu byl cizí předmět z těla odstraněn.

Na zdravotnické zařízení už stihl podat trestní oznámení. Podle jeho právního zástupce Joela T. Faxona tehdy pochybil praktikant, který operaci pod dohledem dalšího lékaře prováděl.

„Praktikant předvedl nepochopitelnou úroveň nekompetentnosti tím, že ztratil skalpel v pacientově těle a vůbec se neobtěžoval s jeho hledáním,“ řekl v pondělním prohlášení.