Dle vyhl. č. 306/2012 Sb. příloha č. 4 odst. IV.VIII. Dokumentace sterilizace odst. 2. c), je psáno, že úspěšnost sterilizace se dokládá datovaným písemným vyhodnocením Bowie-Dick testu, je-li v programovém vybavení přístroje a uložením testu do dokumentace, s vyjímkou ambulantních lékařů (netýká se chirurgických oborů), kde se test průniku páry provádí jednou týdně včetně dokumentace.

Hezký den,

k Vašemu dotazu sděluji, že trhání zubů, které je běžně prováděno u stomatologů ambulantní péče, je stomatochirurgický zákrok, takže se B.D. test provádí denně.

RNDr. Jaroslava Zelenková

1 thought on “Dle vyhl. č. 306/2012 Sb. příloha č. 4 odst. IV.VIII. Dokumentace sterilizace odst. 2. c), je psáno, že úspěšnost sterilizace se dokládá datovaným písemným vyhodnocením Bowie-Dick testu, je-li v programovém vybavení přístroje a uložením testu do dokumentace, s vyjímkou ambulantních lékařů (netýká se chirurgických oborů), kde se test průniku páry provádí jednou týdně včetně dokumentace.”

  1. Mám poddotaz, pokud se po extrakci nástroje nedávají do autoklavu (ale do sterilizatoru – sterilizace suchým teplem), je také nutné spouštět každý den b.d. test?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *