Dobrý den,ráda bych se zeptala,jak je to s kompetencemi a možnostmi u zdravotnických asistentů ( pratických sester) ,kteří v Brně úspěšně dokončili certifikovaný kurz “ METODY STERILIZACE A DEZINFEKCE,ZPUSOBY JEJICH KONTROLY“ na NCO-NZO, včetně splněné praxe, pracuji pro Olomouckou nemocnici již 7 rokem a nemohu zde sloužit sama jedinou službu. Denní/noční. Stále musím mít k sobě všeobecnou sestru. Předem děkuji za odpověď

Vyhláška 55/2011 Sb. o činnostech zdravotnických pracovníků a jiných odborných pracovníků v §4a Praktická sestra stanoví : praktická sestra může pracovat bez odborného dohledu (BOD), pod odborným dohledem (POD) a dokonce i pod přímým vedením.

Jasně stanovuje, které činnosti může provádět BOD, POD a pod přímým vedením.

Pokud pracuje pod odborným dohledem, je praktická sestra platově zařazena do 8. platové třídy, pokud pracuje bez odborného dohledu, tak může být zařazena do 9. platové třídy.

Absolvovaný CK není podmínkou toho, že praktická sestra může pracovat jen BOD. V podstatě záleží na zaměstnavateli, Vaší náplni práce, ev. dalších náležitostech.

S pozdravem

Dagmar Ježková, vrchní sestra odd.centrální sterilizace

FN Brno Jihlavská 20

625 00 Brno

Tel: 532233989

e-mail: jezkova.dagmar@fnbrno.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *