mohu poprosit o informaci, jak sterilizovat flexibilní cystoskopy a bronchoskopy než jen vyšším stupněm desinfekce, i když výrobce se přiklání pouze k tomuto postupu, nicméně chystanou změnou legislativy má být tato forma desinfekce nedostatečná, tedy zakázaná. Předem děkuji.

Dobrý den, o plánované změně legislativy informace nemám, ovšem za předpokladu pravdivosti Vaší informace je pak jedinou další možností sterilizace – její typ pak záleží na materiálové snášenlivosti cystoskopů a bronchoskopů a doporučení výrobce. Pokud by Vám měla sterilizace zničit endoskop, není to vhodná metoda k jeho ošetření a jedinou vhodnou metodou by pak byl vyšší stupeň dezinfekce.

 Vyčkala bych na nové znění vyhlášky a s ní spojená stanoviska ministerstva.

 Mgr. Jana Lehnertová,vedoucí Oddělení nemocniční hygieny

 Krajská nemocnice T. Bati, a. s. / Havlíčkovo nábřeží 600, 762 75 ZLÍN

telefon: +420 577 552 795 / mob.: 734 693 271

e-mail: Lehnertova@bnzlin.cz / www.kntb.cz

 

1 thought on “mohu poprosit o informaci, jak sterilizovat flexibilní cystoskopy a bronchoskopy než jen vyšším stupněm desinfekce, i když výrobce se přiklání pouze k tomuto postupu, nicméně chystanou změnou legislativy má být tato forma desinfekce nedostatečná, tedy zakázaná. Předem děkuji.”

  1. Dobrý den,chci se informovat,jestli jsou nějaké normy nebo předpisy,ohledně nošení roušky v centrální sterilizaci v každé mistnosti,od nečisté až po čistou a jaké boty musím použivat v centrální sterilizaci a zase v nečisté ,setovací a čisté mistnosti.DĚkuji za odpověď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *