Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně přelévání DP do náhradních obalů. Ve vyhl. č. 306/2012 Sb., je v příloze č. 4 odst. 2. písm c) uvedeno: ,, po spotřebování dezinfekčního přípravku v dávkovačích je nutné dávkovač mechanicky omýt, doplnit dezinfekčním přípravkem a označit datem doplnění a expirace a názvem dezinfekčního přípravku“. Vztahuje se toto opatření pouze na dávkovače HDR nebo se to týká jakéhokoliv dávkovače (náhradního obalu), do kterého se přelévá DP z velkého originál balení? Děkuji předem za Vaši odpověď, D.M.

Myslím, že původně to bylo myšleno jen pro dávkovače na přípravky k HDR a tekuté mýdlo.

MUDr. Věra Melicherčíková, vera.melichercikova@szu.CZ

1 thought on “Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně přelévání DP do náhradních obalů. Ve vyhl. č. 306/2012 Sb., je v příloze č. 4 odst. 2. písm c) uvedeno: ,, po spotřebování dezinfekčního přípravku v dávkovačích je nutné dávkovač mechanicky omýt, doplnit dezinfekčním přípravkem a označit datem doplnění a expirace a názvem dezinfekčního přípravku“. Vztahuje se toto opatření pouze na dávkovače HDR nebo se to týká jakéhokoliv dávkovače (náhradního obalu), do kterého se přelévá DP z velkého originál balení? Děkuji předem za Vaši odpověď, D.M.”

  1. Jen připomínám, že přelévání jakýchkoliv dezinfekčních přípravků do náhradních nádob vyžaduje vždy na nepůvodním obalu umístit kopii originálu etikety výrobce s identifikačními daty výrobku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *