🌟 Úspěšný průběh a zakončení letošní konference Vysočina XVII. – Centrální sterilizace 2023

Ve dnech 26. – 27.4.2023 se uskutečnila po delší prodlevě tradiční konference v Novém Městě na Moravě. Bylo to setkání odborníků a zájemců z řad pracovníků na sterilizačních úsecích ve zdravotnických zařízeních /ZZ/, hygieniků, epidemiologů, jiných odborných pracovníků, rovněž výrobců nebo dodavatelů zdravotnického materiálu a rozličné techniky.
Pořadatelem byla pod patronací paní ředitelky JUDr. Věry Palečkové Nemocnice Nové Město na Moravě, p.o.
Záštitu akci poskytl náměstek hejtmana Kraje Vysočina ing. Vladimír Novotný a Česká společnost pro sterilizaci, z.s.
V atraktivním a příjemném prostředí hotelu SKI bylo předneseno 18 příspěvků, z toho 2 autorů ze Slovenska a jeden pomocí videopřenosu z Bogoty z Kolumbie.
Prezentováno na konferenci bylo několik konkrétních rekonstruovaných pracovišť CS, rovněž praktické zkušenosti a poznatky z provozu CS, mj. např. se zápůjčkami instrumentária, měřením mikrobiálního osídlení pracovních prostor či ochranou a bezpečím zaměstnanců.
Atraktivním a velmi aktuálním tématem byla legislativa EU s mandátem ECDC nebo dopady MDR na výrobní praxi a rovněž na provoz ZZ, příp. CS.
Česká společnost pro sterilizaci, z.s. připravuje po udělení autorského souhlasu prezentaci vybraných přednášek v e-časopisu Nové vademecum sterilizace, který je publikován na webu steril.cz – doporučujeme ho sledovat.
Skoro všichni účastníci konference využili v několika etapách možnosti vizity na CS v Nemocnici Nové Město na Moravě, p.o. nebo ve výrobní firmě Medin, a.s. Diskuse v provozu CS se protáhly téměř do večeře.
Tradičně úspěšný byl i společenský večer. Pořadatelé a garanti konference mají za to, že kolegiální a často až přátelská setkání účastníků těchto akcí jsou předpokladem a vizitkou dobrých lidských a pracovních vztahů. Proto doufáme i v další ročníky této konference a držme si palce, držme pospolu – pracovně i lidsky. 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *